Helgen har gĂ„tt helt och hĂ„llet i de goda smakernas tecken. Och det hade jag sĂ„klart inget emot! đ
Avtackning
Först ut var moussetÄrtan som jag valde till min avtackning i fredags. HÀr snackar vi love at first bite efter att en annan kollega hade den pÄ sin avtackning:
PÄ en tung och mÀktig botten av chokladbrownie vilar ett lager hallonmousse och dÀr ovan passionsmousse. Choklad och hallon Àr ju bara himmelskt ihop och dessa tvÄ mousser tillsammans likasÄ. Denna underbara kreation finns att köpa pÄ det klassiska och traditionella konditoriet Kaffedoppet i Solkatten i Lerum:
https://solkatten.nu/kaffedoppet/
Sista kvÀllen med gÀnget
Efter jobb fortsatte firandet med en vinstinn kvÀll pÄ Piano Kvarterskrog & Bar som ocksÄ Àr ett riktigt mysigt och hemtrevligt krypin i Lerum:
Först gav jag tysk Pinot Noir/SpĂ€tburgunder en ny chans med ett vin frĂ„n Pfalz. Jag tyckte Ă€nnu mer nu att det stĂ€mde med den beskrivning som jag fick av en munskĂ€nk pĂ„ Facebook – nĂ€mligen att SpĂ€tburgunder gĂ„r mer Ă„t mörka bĂ€r, typ svartvinbĂ€r eller björnbĂ€r, Ă€n t.ex. fransk Pinot Noir eller viner frĂ„n nya vĂ€rlden. DĂ€r anas ofta röd frukt mer sĂ„ som jordgubbar, hallon, lingon och ljusa körsbĂ€r.
Vinet var gott med hög syra och nyanserad fruktighet av frÀmst svartvinbÀr men Àven mogna jordgubbar, blodapelsin och druvjuice samt ljusa körsbÀr och vanilj:
LergenmĂŒller
SpÀtburgunder Trocken (torr)
120 :-/glas; 410 :-/flaska
DÀrefter jobbade jag mig igenom tvÄ trevliga röda blends.
Jag började med en klassisk Cab/Merlot frÄn Bordeaux med massor av svartvinbÀr och annan mörk frukt samt lite peppar och vanilj:
ChĂąteau La Freynelle
Merlot, Cabernet Sauvignon 2016
125 :-/glas; 425 :-/flaska
139 :- nr 77700
FrÄn Bardolino, Venetien i norra Italien kom en intressant och prisvÀrd blend pÄ druvorna Rondinella, Molinara och Corvina Veronese:
Tommasi Villa Fontana
Bardolino, 2020
95 :-/glas; 385 :-/flaska
95 :- nr 71501
Detta rödvin var intressant med sin vÀldigt hög syra och hel en del mineraltoner. Det kÀndes snudd pÄ lite kolsyrat pÄ tungan. HÀr dominerade ocksÄ mörka bÀr men det fanns Àven tydliga toner av lÀder, stall och peppar.
Vinerna var helt okej och fick alla betyget 3,5 av 5 av mig i Vivino. Italienaren sköljde jag ocksÄ ner Lerumsplattan med som bestÄr av knÀckebröd, olika korvar, hÄrdost, Àdelost och smaskig björnbÀrssylt med en touch av vanilj:
Med denna krogrunda lÄste jag Àven upp ett nytt vinÀventyr om Bordeaux i Vivino. Inom inte allt för lÀnge vill jag dyka djupare i olika varianter frÄn regionen. HÀr hoppas jag pÄ ett eller kanske flera inlÀgg som kan bli spÀnnande och lÀrorikt för bÄde mig och er.
Matmekka
Under lördagen trÀffade vi Àntligen vÄra goda vÀnner Charlotte och Claes som vi inte hade sett pÄ mycket lÀnge. Det blev en tur till Lindholmen Street Food Market innan vi fortsatte kvÀllen hos oss med vin och sÀllskapsspel:
https://instagram.com/lindholmenstreetfoodmarket?utm_medium=copy_link
Denna matmarknad var ren och skĂ€r lycka för en gourmand som mig đđ
SÄ gott! Koreansk pannkaka med kött, koriander och sÄs (kanske Sichuan?); Indisk wrap med tandoorikyckling och chutney i nybakat bröd; Ostron med Pico de Gallo och med mango och mynta.
NÄgra trevliga ljusa lager pÄ detta och en efterrÀttskavalkad à la chokladbonanza och jag var i sjunde himlen:
Ănnu lyckligare blev jag nĂ€r jag fick veta att detta paradis pĂ„ jorden faktiskt Ă€r hĂ€r varje lördag nu. Ăppet 11-17 slinker man lĂ€tt förbi en matbit pĂ„ promenaden! đ
PlĂ„nboken lĂ€r inte bli lika nöjd men det skiter jag! đđ
If you like it, buy it đž
LĂ€mna ett svar