En spontanlunch är aldrig fel. En skön söndagspromenad i vårsolen avrundades med ett första, men definitivt inte sista, välsmakande besök på Tavolo. Italienska smårätter delades på till ett härligt glas Barolo:
Borgogno Langhe
Rosso Pinin
Vinet var härligt syrligt med massor av röd syrlig frukt – jordgubbar, lingon och ljusa körsbär samt toner av läder, ek och tobak.
Till detta avnjöts bland annat burrata med lufttorkad skinka och fikon i balsamico, grönkålssallad med mynta och kräm på kronärtskocka med olivolja och tryffel. Allting smakade helt fantastiskt och den syrliga frukten i vinet passade speciellt bra till salladen och kronärtskockan.
Det italienska köket är en given favorit för mig – risotto ai funghi, insalata caprese, pizza napoletana och varför inte lite tiramisù eller gelato som avrundning?
Vill ni ha ett trevligt avslut på en helg i Göteborg så tycker jag absolut att ni ska prova en lunch eller middag på Tavolo.
Nu väntar lite slappt kvällshäng hemmavid innan veckoallvaret tuffar på igen.
Arrivederci!
Lämna ett svar